Akeeba Backup for WordPress requires PHP 7.2.0 or later but your server only has PHP 7.0.33-60+0~20220627.68+debian10~1.gbp3d361a. Er du ny med Parkinsons sygdom? - Lev med Parkinson
TO BE REPLACED

Er du ny med Parkinsons sygdom?

Det er en stor omvæltning at få konstateret Parkinsons sygdom, og typisk melder en masse spørgsmål sig hurtigt. Hvordan ændrer min hverdag sig? Må jeg lave de samme ting? Hvad vil det sige at leve med en kronisk sygdom? Og hvilke typer behandling findes?

Selvom det kan være voldsomt at få diagnosen, så husk at dit liv ikke går i stå, når du får Parkinson. På trods af, at der ikke findes en kur, så kan sygdommen behandles.

Sørg derfor for at tale med din læge og sygeplejerske om, hvad der er vigtigt for dig i dit liv nu og i fremtiden. På den måde kan I beslutte hvilken type behandling, som er rigtigst for dig.

Selvom sygdommen rammer forskelligt fra person til person, kan det hjælpe dig at udveksle erfaringer med mennesker, som er i samme situation som dig.

Overvej også om du skal være med i et netværk for parkinsonramte. Selvom sygdommen rammer forskelligt fra person til person, kan det hjælpe dig at udveksle erfaringer med mennesker, som er i samme situation som dig. Det gælder også, hvis du er pårørende. Det kan sætte mange tanker i gang, når en af dine nærmeste får Parkinsons sygdom, og her kan det hjælpe dig at tale med andre, som går igennem det samme som dig.

Parkinsonforeningen har netværk får både parkinsonramte og pårørende.

Find mere information om netværkene

Læs mere om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du er ny med Parkinson

Følg os på sociale medier