Akeeba Backup for WordPress requires PHP 7.2.0 or later but your server only has PHP 7.0.33-60+0~20220627.68+debian10~1.gbp3d361a. Hvordan udvikler sygdommen sig? - Lev med Parkinson
TO BE REPLACED

Hvordan udvikler sygdommen sig?

Parkinsons sygdom udvikler sig langsomt. Derfor er det også sandsynligt, at du har haft symptomer på sygdommen i nogen tid, før diagnosen bliver stillet.

Symptomerne bliver typisk mere mærkbare med årene, men udviklingen går langsomt, og du skal ikke være bekymret for, at du meget pludseligt bliver dårligere. Parkinsons sygdom udvikler sig ikke i ’ryk’ og giver ikke voldsomme, pludselige anfald. Det kan være rart at vide og give tryghed. Husk på, at du som parkinsonramt eller pårørende sagtens kan lægge planer ud i fremtiden, fx hvor sommerferien skal gå hen i år eller næste år.

Det er meget forskelligt fra person til person, hvordan Parkinsons sygdom udvikler sig. Alligevel arbejder lægerne i Danmark med en fasemodel, som giver et indblik i sygdommens udvikling. Husk på, at du ikke kan bruge modellen til at forudsige, hvordan du selv eller din pårørende bliver ramt af sygdommen. Du kan dog godt bruge faserne til at få en fornemmelse af, hvad der kan ske, så du er forberedt og kan tale med din læge om den rette behandlingsplan nu og fremover, når sygdommen udvikler sig.

Find mere information om, hvordan Parkinsons sygdom udvikler sig

Vær opmærksom på om din medicin bliver ved med at virke

Neurolog og overlæge Tove Henriksen fortæller om, hvordan Parkinsons sygdom udvikler sig.

Parkinsons sygdom udvikler sig langsomt og symptomerne bliver typisk flere eller værre med årene. Oplever du, at effekten af din medicin begynder at svinge, eller har du mistanke om nye bivirkninger, så tal med din læge. Som regel kan begge dele afhjælpes ved at ændre på din medicin.

 

Følg os på sociale medier