Akeeba Backup for WordPress requires PHP 7.2.0 or later but your server only has PHP 7.0.33-60+0~20220627.68+debian10~1.gbp3d361a. Hvad betyder Parkinsons sygdom for mit sexliv? - Lev med Parkinson
TO BE REPLACED

Hvad betyder Parkinsons sygdom for mit sexliv?

Det kan ske, at Parkinsons sygdom får indflydelse på jeres sexliv – enten i længere tid eller i korte perioder.

Det kan være stress over sygdommen, medicineringen eller usikkerhed, som giver den ene eller begge parter mindre lyst. Nogle gange kan medicinen også betyde, at den parkinsonramte får øget lyst til sex. I begge situationer kan det være svært at tackle forandringerne – særligt hvis det kun er den ene part i forholdet, som oplever dem. Særligt øget sexlyst kan være en alvorlig bivirkning, som det er vigtigt, I taler med jeres læge om.

Det bedste, I kan gøre, er i øvrigt at tale med hinanden om, hvordan I oplever forandringerne, og hvad det gør ved jer. Er samtalen for svær at have, kan I kontakte jeres læge, som kan sætte jer i kontakt med en psykolog eller sexolog.

Læs mere om Parkinsons sygdom og seksualitet

Grib muligheden, når den er der

Neurolog Kristian Winge fortæller om Parkinsons sygdom og sex.

Parkinsons sygdom kan have indflydelse på sexlysten og bl.a. give rejsningsproblemer. Derfor er det vigtigt at gribe de øjeblikke, hvor lysten melder sig, så I bevarer intimiteten i jeres parforhold.

Følg os på sociale medier