Akeeba Backup for WordPress requires PHP 7.2.0 or later but your server only has PHP 7.0.33-60+0~20220627.68+debian10~1.gbp3d361a. Hvordan får jeg fortalt familie, venner og kolleger, at jeg har Parkinsons sygdom? - Lev med Parkinson
TO BE REPLACED

Hvordan får jeg fortalt familie, venner og kolleger, at jeg har Parkinsons sygdom?

Det er vigtigt, at du fortæller din omverden, at du har Parkinson. Det er en stor byrde at gå med sygdommen alene uden at fortælle familie, venner eller kolleger om det.

Det kan også være, at din familie, venner eller kolleger har lagt mærke til nogle af de symptomer, som sygdommen medfører, uden at de har sagt noget til dig. Hvis du er åben over for dem om din diagnose, får de en forklaring på forandringerne. Samtidig signalerer du til dem, at du er åben om din sygdom, og at de godt må stille spørgsmål til dig. Erfaringen viser også, at venner, kolleger og pårørende meget gerne vil hjælpe der hvor de kan, men det kræver, at de ved, hvordan du har det.

Forsøg også at være ærlig om, hvordan du har det, når du taler med din familie, venner eller kolleger. Hvis du har det skidt, så sæt ord på det.

Det kan også hjælpe at dele nogle af de tanker og spørgsmål, som opstår undervejs i din sygdom. Det er ikke sikkert, at din familie eller venner kan svare på dem, men det kan være en lettelse at dele dine tanker og bekymringer med andre. Det kan også være en lettelse for din familie og venner at dele deres tanker og bekymringer med dig. Ligesom det også kan være en lettelse for din familie og venner at dele deres tanker og bekymringer med dig.

Hvis du er pårørende til en parkinsonramt, så husk at sygdommen også rammer dig. Det er derfor helt okay at føle uro og bekymring. Selvom du som pårørende gerne vil støtte den ramte og være stærk, er det vigtigt også at anerkende dine egne tanker og bekymringer.

Læs mere om hvordan du taler med venner og familie om Parkinsons sygdom

Fortæl venner og bekendte om sygdommen

Niels, som har Parkinson, og hans kone Gitte fortæller om det sociale liv med Parkinsons sygdom.

Det er en god idé at fortælle jeres omgangskreds om Parkinson. På den måde kan folk bedre forstå, hvorfor du som parkinsonramt for eksempel bliver træt eller taler langsommere. Og det kan være en lettelse for jer at vide, at sygdommen ikke er en hemmelighed for omverdenen.

Følg os på sociale medier