Akeeba Backup for WordPress requires PHP 7.2.0 or later but your server only has PHP 7.0.33-60+0~20220627.68+debian10~1.gbp3d361a. Hvad gør jeg med fester, arrangementer og fritidsaktiviteter? - Lev med Parkinson
TO BE REPLACED

Hvad gør jeg med fester, arrangementer og fritidsaktiviteter?

Vores sociale liv, interesser og fritidsaktiviteter er vigtige for vores humør og livskvalitet. Vi får det ofte bedre af at være sammen med andre mennesker. Derfor er det vigtigt, at du ikke melder dig ud af de fællesskaber, du er en del af, fordi du får Parkinson.

Du skal ikke være bekymret for fysisk aktivitet og motion. Faktisk er det bevist, at motion og træning lindrer mange af symptomerne på Parkinson. Din muskelstyrke og kondition bliver bedre, og det har betydning for din livskvalitet. Motionen gavner også dit hjerte, kredsløb og immunforsvar.

Læs mere om Parkinson og træning

Hold fast i de ting du rigtig gerne vil, for du kan ofte mere, end du tror.

Med tiden kan Parkinsons sygdom godt betyde, at du må stoppe med nogle af de aktiviteter, du før har deltaget i. Men før du måske opgiver interesser eller aktiviteter, som du før var glad for, så tænk over hvilke muligheder der er for, at du kan fortsætte. Er der nogle, som kan hjælpe dig frem og tilbage? Kan du nøjes med at deltage hver anden gang? Hold fast i de ting du rigtig gerne vil, for du kan ofte mere, end du tror.

Det skal føles rigtigt at deltage i sociale arrangementer og ikke være en stressfaktor.

Husk på, at det er okay at melde fra en gang imellem, hvis du er træt eller ikke kan overskue aktiviteten. Nogle gange oplever du måske, at venner og familie presser på for at få dig med til forskellige arrangementer. Det gør de helt sikkert i god mening, fordi de gerne vil være sammen med dig. Hvis det bliver for meget, så tal med dem om, hvor meget du kan overskue. Det skal føles rigtigt at deltage i sociale arrangementer og ikke være en stressfaktor.

Hold fast i de ting, som er vigtige for dig

Parkinsonsygeplejerske Anders Lundetoft Clausen fortæller om Parkinson og livskvalitet.

Når du får diagnosen Parkinsons sygdom, skal hverdagen ofte indrettes på en ny måde, så kost, motion og medicin får plads. Alligevel er det vigtigt at holde fast i de ting og aktiviteter i hverdagen, som er vigtige for dig. Der behøver ikke at være færre gode stunder, fordi du har Parkinson.

 

Følg os på sociale medier