Akeeba Backup for WordPress requires PHP 7.2.0 or later but your server only has PHP 7.0.33-60+0~20220627.68+debian10~1.gbp3d361a. Hvad er vigtigt, at jeg fortæller lægen om? - Lev med Parkinson
TO BE REPLACED

Hvad er vigtigt, at jeg fortæller lægen om?

Det er vigtigt, at du åbent fortæller din læge og sygeplejerske, hvordan du har det. Både fysisk og psykisk.

Faktisk er det bedre, at du fortæller din læge og sygeplejerske for meget end for lidt. Dit velbefindende kan nemlig have betydning for, hvordan din medicin virker. Og har du det dårligt, kan det være et tegn på, at du skal have en ny type medicin.

Generelt virker medicinen dårligere, hvis du har en infektion, har drukket for lidt væske, hvis du er forstoppet eller sover dårligt.

Fordi Parkinsons sygdom udvikler sig langsomt, kan det være svært at opdage udviklingen i symptomerne, og nogle får ikke fortalt lægen om de ting, som kan være vigtige for behandlingen. Her kan det være en god idé at skrive dagbog eller på anden vis notere, når du oplever en forandring i din hverdag. Det hjælper dig til at huske, hvad du skal fortælle videre til din læge næste gang, du har en konsultation.

Det kan være, at du ser og oplever andre ting end din partner gør. Derfor er det vigtigt, at lægen også hører, hvad du har at sige.

Hvis du er pårørende, er det vigtigt, at du giver dit besyv med hos lægen. Hvordan har du det? Hvordan oplever du sygdommens udvikling? Det kan være, at du ser og oplever andre ting end din partner gør. Derfor er det vigtigt, at lægen også hører, hvad du har at sige.

Find værktøjet ’Well-being map’ som du kan bruge til at monitorere din sygdom – og hvordan den udvikler sig

Læs mere om, hvordan du styrker samarbejdet med din læge

Tag medansvar for din behandling

Neurolog og overlæge Tove Henriksen fortæller om, hvordan du kan tage medansvar for behandlingen af Parkinson.

Du og dine pårørende hjælper bedst lægen med at finde den rigtige behandling, hvis I er ærlige om, hvad I magter i jeres hverdag. Hvis lægen foreslår en behandling, I har svært ved at overskue, så sig fra. På den måde kan lægen tilrettelægge en behandling, som giver mening i jeres hverdag.

 

Følg os på sociale medier