Akeeba Backup for WordPress requires PHP 7.2.0 or later but your server only has PHP 7.0.33-60+0~20220627.68+debian10~1.gbp3d361a. Hvordan kan jeg mestre hverdagen med Parkinsons sygdom? - Lev med Parkinson
TO BE REPLACED

Hvordan kan jeg mestre hverdagen med Parkinsons sygdom?

Der er gode muligheder for at mestre hverdagen, selvom du har Parkinsons sygdom.

I de første år kan medicinen som regel holde mange af symptomerne i bero. Hvis symptomerne med årene bliver sværere, er det en god idé at tale med en ergoterapeut om, hvordan du bedst håndterer de ting, du får vanskeligere ved at gøre.

Forløbet med fys- og/eller ergoterapeuten kaldes rehabilitering. Rehabilitering går ud på at finde måder, hvorpå du som parkinsonramt kan leve et selvstændigt og meningsfyldt liv, selvom du har svært ved at få muskler og bevægelser til at lystre.

Læs mere om rehabilitering

For mange parkinsonramte hjælper motion og fysisk træning dem med at føle sig oven på i hverdagen. Det kan være løb, gåture, dans eller golf. Det kan også være noget så simpelt som at gå hurtigere over fodgængerfeltet eller balancere på et ben, mens du vasker op. Det vigtigste er at bruge din krop, så du er i bevægelse.

Træningen kan gøre hverdagen bedre, fordi den giver overskud og bedre humør. Samtidig kan træning forbedre din gang, give dig bedre holdning og bedre balance. Det er også bevist, at fysisk aktivitet gør din hjerne skarpere.

Læs mere om træning og Parkinsons sygdom

”Jeg har valgt at få det bedste ud af det”

Karen, som har Parkinson, fortæller om, hvordan sygdommen kan påvirke humøret.

Karen fortæller om at give sig selv lov til både at grine af og rase over sygdommen. Følelserne er okay, så længe man husker at kigge fremad.

Følg os på sociale medier