Akeeba Backup for WordPress requires PHP 7.2.0 or later but your server only has PHP 7.0.33-60+0~20220627.68+debian10~1.gbp3d361a. Hvor kan jeg få hjælp? - Lev med Parkinson
TO BE REPLACED

Hvor kan jeg få hjælp?

Du kan få hjælp, støtte og rådgivning i forbindelse med Parkinsons sygdom – både hvis du er parkinsonramt og hvis du er pårørende. Her kan du få et overblik over dine muligheder.

Parkinsonlinjen

Parkinsonforeningen driver Parkinsonlinjen, hvor du kan tale i telefon med både ramte og pårørende, som – lige som dig selv – har sygdommen inde på livet.

Læs mere om, hvem du kan tale med på Parkinsonlinjen

 

Rådgivning

Parkinsonforeningen har et rådgivningsteam, som står klar til at rådgive via telefonen. Det gælder både, hvis du er parkinsonramt eller pårørende.

I rådgivningsteamet sidder bl.a. en socialrådgiver, en fysioterapeut, læge og sygeplejerske, en diætist og mange flere.

Læs mere om rådgivningsteamet og se telefontiderne
Rådgivning forudsætter medlemskab af Parkinsonforeningen. Læs mere om medlemskabet

 

Lokale netværk

Parkinsonforeningen faciliterer en række forskellige netværk for dig, som er ramt af Parkinson og for dig, som er pårørende til en ramt. I netværkene kan du mødes med andre i samme situation som dig selv og dele erfaringer, bekymringer og gode råd.

Der er 15 lokale kredse i Danmark, som mødes jævnligt. Hvis du er medlem af Parkinsonforeningen, er du også automatisk medlem af kredsen i dit lokalområde.

Læs mere om de lokale netværk og find din kreds
Deltagelse i de lokale netværk forudsætter medlemskab af Parkinsonforeningen. Læs mere om medlemskabet

 

Landsdækkende netværk

Parkinsonforeningen driver en række landsdækkende netværk – de er for dig, som er enlig med Parkinson, for dig, som er ung med Parkinson, og for dig, som har en forælder med Parkinson.

Der findes også to netværk for ramte og pårørende, som er i avanceret behandling – Deep Brain Stimulation (DBS) og pumpebehandling – eller overvejer mulighederne.

Læs mere om de landsdækkende netværk
Deltagelse i de landsdækkende netværk forudsætter medlemskab af Parkinsonforeningen. Læs mere om medlemskabet

 

Aktiviteter og arrangementer

Parkinsonforeningen afholder en række arrangementer for ramte og pårørende – i hele landet. Det kan være foredrag om ny viden om Parkinson eller motionsløb. Også dans og danseevents fylder meget i aktivitetskalenderen.

Find en oversigt over alle aktiviteterne
Deltagelse i aktiviteterne forudsætter medlemskab af Parkinsonforeningen. Læs mere om medlemskabet

 

Psykologhjælp

Både parkinsonramte og pårørende kan få brug for psykologhjælp. Psykologen hjælper dig med at sætte ord på, hvordan du oplever sygdommen. Psykologen kan også give dig redskaber, som du kan bruge til at håndtere sygdommen i din hverdag, så du fortsat kan leve et godt liv.

Parkinsonforeningen holder jævnligt kurser for psykologer, hvor de bliver uddannet i at forstå Parkinsons sygdom.

Find en liste over de psykologer, som har været på kursus i Parkinsons sygdom

 

Fysioterapi

Det kan være en stor hjælp jævnligt at se en fysioterapeut, når du lever med Parkinsons sygdom. Fysioterapeuten kan vejlede dig i, hvordan du bedst holder dig i gang og hjælpe dig med at planlægge fysisk aktivitet i din hverdag.

Parkinsonforeningen holder jævnligt kurser for fysioterapeuter, hvor de bliver uddannet i at forstå, hvad Parkinsons sygdom betyder for kroppen.

Find en liste over de fysioterapeuter, som har været på kursus i Parkinsons sygdom

 

Ergoterapi

Hvis du har problemer med at klare hverdagens gøremål, kan det være en god idé at kontakte en ergoterapeut. Ergoterapeuten er ekspert i at hjælpe dig med at få hverdagen til at fungere. Du kan typisk få kontakt til en ergoterapeut gennem den kommune, du bor i.

Parkinsonforeningen har også en ergoterapeut, du kan kontakte. Læs mere her

 

Diætist

Er du i tvivl om, hvordan du skal spise med Parkinson, kan du få vejledning af en diætist. Diætisten er specialist i kost, og kan hjælpe dig med at sammensætte dine måltider rigtigt.

Parkinsonforeningen har tilknyttet en diætist, som du kan kontakte Læs mere her

 

Talepædagog

Måske oplever du som parkinsonramt, at du har problemer med at tale, fx fordi din stemme ryster. Det kan være en hjælp at tale med en talepædagog eller logopæd om dine udfordringer. Talepædagogen kan træne din tale sammen med dig og sætte ind der, hvor du har mest brug for det.

Parkinsonforeningen har en talepædagog tilknyttet, som du kan kontakte, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp. Læs mere her

 

Følg os på sociale medier